Back to top

Achtergevel van het Landhuis van het Brugse Vrije.

Omschrijving De foto werd genomen vanaf de Steenhouwersdijk, van oost naar west. Het Landhuis van het Brugse Vrije werd gebouwd naar een ontwerp van Jan vande Poele. In 1985 verloor het gebouw haar gerechtelijke functie en werd het Stadsarchief in deze vleugel van het landhuis ondergebracht. Op de voorgrond ziet u de Groenerei, centraal achter de Blinde-Ezelbrug en links de Vismarkt. Bemerk de kuntschilder aan het werk, achter haar een straatpomp en helemaal links een gevelgaslantaarn.
Locatie Brugge, Centrum, Steenhouwersdijk
Datering 1909-1909
Inventarisnummer FO/A08637
FO/A08637
Soort prentbriefkaart
Collectie: Stadsarchief Brugge / J. A. Rau

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Voornaam en naam
Emailadres
Titel
Bericht