Back to top

De Vlamingstraat in Brugge, LA RUE FLAMANDE, A BRUGES, lithografie (prent) (19de eeuw)

Titel De Vlamingstraat in Brugge, LA RUE FLAMANDE, A BRUGES
Objectnaam lithografie (prent)
Objectnummer 0019.GRO0050.III
Vervaardiger Edouard Manche (tekenaar), Edouard Manche (lithograaf), P. Degobert (drukker), Joseph Buffa (uitgever), Bogaert-Dumortier (uitgever)
Beschrijving Gezicht op de Vlamingstraat te Brugge gezien in de richting van de Markt met het belfort op de achtergrond. Van de oostelijke straatkant, die in de schaduw ligt, zijn weinig details te zien. Op het einde van de straat is nog net de hoek zichtbaar van het classicistische gebouw dat in die tijd de hele oostkant van de Markt inpakte en in februari 1878 grotendeels door een brand verwoest werd. Aan de westzijde van de straat zien we een afwisseling van punt- of volutegevels en 'moderne' gepleisterde lijstgevels. Op de voorgrond zijn enkele figuren afgebeeld in de typische klederdracht van het begin van de 19de eeuw. Deze gekleurde lithografie verscheen als één van de laatste prenten in het Album pittoresque de Bruges, ou Collection des plus belles vues et des principaux monuments de cette ville, dessinés et lithographiés par Louis Ghémar et Édouard Manche, et accompagnés d'un texte historique, par Octave Delepierre, Seconde partie, Brugge, Bogaert-Dumortier et J. Buffa, 1840. Deze prent is dan ook vrij zeldzaam.
Type Objecten
Datering 1840 (circa) - 1840
Periode 19de eeuw
Afmetingen (geheel) hoogte 255 mm, (geheel) breedte 208 mm, (geheel) hoogte 306 mm, (geheel) breedte 232 mm, (geheel) hoogte 354 mm, (geheel) breedte 243 mm
Iconografie/ hoofdmotief stadsgezichten
Copyright Lukas - Art in Flanders vzw (www.lukasweb.be) - Musea Brugge
Details Open beschrijving op
 
Collectie: Musea Brugge - Prentenkabinet

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.

We vragen je e-mailadres om je een antwoord te kunnen bezorgen.