Back to top

Twee bedevaartvaantjes van papier, O.L.V. van Potterie Brugge, type Guillaume Michiels, prent, bedevaartvaantje (20ste eeuw)

Titel Twee bedevaartvaantjes van papier, O.L.V. van Potterie Brugge, type Guillaume Michiels
Objectnaam prent, bedevaartvaantje
Objectnummer BMV.05252
Vervaardiger Guillaume Michiels (ontwerper)
Beschrijving Twee bedevaartvaantjes van papier, rechthoekige driehoek van rechts naar links. Bruin tekenpapier met daarop twee vaantjes bevestigd, achterste vaantje gedrukt op groen papier,voorste vaantje op beige-groen papier en deels ingekleurd. Deze laatste behoort tot 1 van de 15 ingekleurde exemplaren op oud papier. Zwart-wit druk. Zinkgravure. Rechts staat een verhoogde nis met daarop Maria en kindje Jezus op de linkerarm. Rond de nis staan een aantal vrouwen, kloosterzusters en enkele kinderen (waaronder één met een vaantje in de hand en een plechtige communicante die een kaars draagt), die het Mariabeeld vereren. Op de achtergrond zijn de gebouwen van de Potterie zichtbaar, met enkele bedevaarders ervoor. Linksonderaan prijkt het Brugse stadswapen. Daarnaast staat de naam van de kunstenaar 'Guill. Michiels' die de tekening maakte. Langs de schuine zijde staat 'O.L.V. Potterie Brugge'. Rechtsboven staat het embleem van de Potterie. Onder het vaantje staat de tekst 'O L Vrouwe van Potterye te Brugge Vermaert door mirakelen Van't Jaer 1009 bidt voor ons'.
Type Objecten
Datering 1943 - 1943
Periode 20ste eeuw
Afmetingen (geheel) hoogte () 32.4 cm, (geheel) breedte () 49.9 cm, (vaantje 1, 2) hoogte () 27.5 cm, (vaantje 1, 2) breedte () 43 cm
Copyright Lukas - Art in Flanders vzw (www.lukasweb.be) - Musea Brugge
Details Open beschrijving op
 
Collectie: Musea Brugge - Volkskunde

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.

We vragen je e-mailadres om je een antwoord te kunnen bezorgen.