Back to top

Communiediploma, herinnering aan de eerste Heilige Communie van Marie Van Peuter op 9 april 1880 in de kerk van O.L.V. St Pieter, communieprent, communiediploma (19de eeuw)

Titel Communiediploma, herinnering aan de eerste Heilige Communie van Marie Van Peuter op 9 april 1880 in de kerk van O.L.V. St Pieter
Objectnaam communieprent, communiediploma
Objectnummer BMV.06747
Vervaardiger K. - Petyt van de Vyvere (drukker)
Beschrijving Ingekaderd communiediploma van Marie Van Peuter, ter herinnering aan haar Eerste Heilige Communie in 1880 in de kerk van O.L.Vrouw St. Pieter. Gedrukt door K. Van de Vyvere - Petyt, te Brugge. Bovenaan de prent wordt het Laatste Avondmaal weergegeven, met eronder een citaat van de apostel Johannes (VI 54-55) en het opschrift met verwijzing naar de gedachtenis der eerste communie van Marie Van Peuter. Rondom is de prent en de tekst versierd met florale en dierenmotieven, vergezeld van twee musicerende engelen. Vanaf 1850 werden de traditionele ‘sanctjes’ stillaan vervangen door grotere wandprenten. Deze communiediploma’s werden vaak door de priesters geschonken, en dienden zowel als wandversiering als levenslange herinnering aan de goede voornemens die zij op de dag van hun communie maakten. De diploma’s bestonden meestal uit een religieuze prent, met nuttige info over de communicant zoals zijn naam, datum, parochiekerk en eventueel de naam van de priester.
Type Objecten
Datering 1880 (circa) - 1880 (circa)
Periode 19de eeuw
Afmetingen (geheel) hoogte 30.8 cm, (geheel) breedte 20.8 cm, (geheel) diepte 2 cm
Details Open beschrijving op
 
Collectie: Musea Brugge - Volkskunde

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.

We vragen je e-mailadres om je een antwoord te kunnen bezorgen.