Back to top

De verkrachting van Jacob's dochter Dina en het overleg van Hemor en Sichem met de zoons van Jacob, Imagines et figurae bibliorum (...), ets, ets

Titel De verkrachting van Jacob's dochter Dina en het overleg van Hemor en Sichem met de zoons van Jacob, Imagines et figurae bibliorum (...)
Objectnaam ets, ets
Objectnummer 0000.GRO4906.III
Vervaardiger Pieter van der Borcht (prentmaker), Claes Jansz. (II) Visscher (uitgever)
Beschrijving Illustratie voor de publicatie Imagines et figurae bibliorum; Images et figures de la Bible; Beelden ende figuren wt den Bybel' (New Hollstein, Van der Borcht book ill. part I, 235-334, 279). De tekst voor deze prentbijbel werd geschreven door Hendrik Jansen van Barrefelt, ook wel Hiël of Renatus Christianus genoemd. De etsen zijn gemaakt door Pieter van der Borcht in 1582 en 1585. De ontwerpen en prenten werden besteld door Christoffel Plantijn, die tevens de eerste van de zes verschenen edities van het werk heeft uitgegeven. De tweede editie werd uitgegeven door Frans van Raphelingen, de derde door Michiel Colijn, de vierde door Claes Jansz. Visscher en de vijfde en zesde door Jan Philipsz. Schabaelje. De reeks bestaat uit een titelpagina, zestig prenten over het Oude Testament en achtendertig prenten over het Nieuwe Testament. In de volgende edities is er aan de prenten over het Oude Testament een prent toegevoegd. Deze prent is gebaseerd op bijbeltekst Gen. 34:1-7. Links op de voorgrond grijpt Sichem Dina. Rechts in de voorstelling onderhandelen Hemor en Sichem met de zoons van Jacob.
Type Objecten
Datering 1639 - 1639
Afmetingen (geheel) hoogte 185 mm, (geheel) breedte 243 mm
Iconografie/ hoofdmotief religieuze voorstellingen
Details Open beschrijving op
 
Collectie: Musea Brugge - Prentenkabinet - Steinmetz

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.

We vragen je e-mailadres om je een antwoord te kunnen bezorgen.