Back to top

Landkaart van de omgeving van Brugge, Oostende, Damme, Sluis en andere, CARTE PARTICULIERE DES ENVIRONS DE BRUGES, OSTENDE, DAMME, L'ECLUSE ET AUTRES, gravure (18de eeuw)

Titel Landkaart van de omgeving van Brugge, Oostende, Damme, Sluis en andere, CARTE PARTICULIERE DES ENVIRONS DE BRUGES, OSTENDE, DAMME, L'ECLUSE ET AUTRES
Objectnaam gravure
Objectnummer 0019.GRO0046.III
Vervaardiger Tobias Conrad Lotter (graveur), Matthäus Seutter (uitgever)
Beschrijving Op deze landkaart zien we de omgeving van Nieuwpoort, Oostende, Brugge, Damme, Sluis en verder naar het binnenland tot Aalter. In de Noordzee zijn vijf schepen en zandbanken afgebeeld. Deze prent is terug te vinden in de publicatie 'Les Provinces Des Pais Bas Autrichiens : Contenants en XXIV. Feuilles Les Comtées D'Artois, De Flandres, De Hainaut, De Namur, Et Des Duchées De Luxembourg, De Limbourg, De Gueldre, Et de Brabant ... Qui appartiennent Au Roi de France, A La Maison D'Autriche Ou A La Republique De Hollande van Matthäus Seutter en gepubliceerd in Augsbourg doorSeutter ca. 1745. De kopergravure in onze collectie is slechts gedeeltelijk ingekleurd. De steden en de kustlijn zijn ingekleurd met rood. Het gebied rond Nieuwpoort en Ursel is ingekleurd met groen.
Type Objecten
Datering 1745 (circa) - 1745
Periode 18de eeuw
Afmetingen (geheel) hoogte 198 mm, (geheel) breedte 255 mm, (geheel) hoogte 222 mm, (geheel) breedte 283 mm
Iconografie/ hoofdmotief cartografie
Copyright Lukas - Art in Flanders vzw (www.lukasweb.be) - Musea Brugge
Details Open beschrijving op
 
Collectie: Musea Brugge - Prentenkabinet

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.

We vragen je e-mailadres om je een antwoord te kunnen bezorgen.