Back to top

Gezicht op de Pottemakersrei te Brugge, RUINES DES ANCIENS REMPARTS, DE BRUGES, lithografie (prent), chromolithografie (19de eeuw)

Titel Gezicht op de Pottemakersrei te Brugge, RUINES DES ANCIENS REMPARTS, DE BRUGES
Objectnaam lithografie (prent), chromolithografie
Objectnummer 0019.GRO0006.III
Vervaardiger Louis Joseph Ghémar, P. Degobert (drukker), Joseph Buffa (uitgever)
Beschrijving Gezicht op de Pottemakersrei te Brugge gezien van op de Vlamingbrug in de richting van de Ezelbrug. Langs de rei links ziet men de resten van een versterkingstoren van de eerste stadsomwalling met op de voorgrond een groepje figuren. Deze lithografie behoort tot de laatste platen uit het tweede deel van het ‘Album Pittoresque de Bruges’: Album pittoresque de Bruges, ou Collection des plus belles vues et des principaux monuments de cette ville, dessinés et lithographiés par Louis Ghémar et Édouard Manche, et accompagnés d'un texte historique, par Octave Delepierre, Seconde partie, Brugge, Bogaert-Dumortier et J. Buffa, 1840. Het is een bijzonder zeldzame prent die bijna in geen enkele verzameling bewaard wordt. Veel intekenaars hadden het immers niet tot het einde volgehouden en kochten de laatste afleveringen van het album bijgevolg niet meer aan.
Type Objecten
Datering 1840 - 1840
Periode 19de eeuw
Afmetingen (geheel) hoogte 233 mm, (geheel) breedte 188 mm, (geheel) hoogte 280 mm, (geheel) breedte 211 mm, (geheel) hoogte 354 mm, (geheel) breedte 239 mm
Iconografie/ hoofdmotief stadsgezichten
Copyright Lukas - Art in Flanders vzw (www.lukasweb.be) - Musea Brugge
Details Open beschrijving op
 
Collectie: Musea Brugge - Prentenkabinet

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.

We vragen je e-mailadres om je een antwoord te kunnen bezorgen.