Back to top

Resultaten: 8

Aantal p.p.
Sorteren
 
 
Collectie
Periode
 
Dit groepsportret werd gemaakt naar aanleiding van de Inhuldiging van het monument voor de overleden bemanning van de Britse onderzeeër C3 tijdens de Eerste Wereldoorlog. Deze opname werd gemaakt door een fotograaf van de Britse krant Daily Mirror. De man in militair uniform links is kolonel Stinglhamber. Op 9 mei 2015 bericht de heer Marc Provoost uit Sint-Michiels ons het volgende : 'In de beeldbank zitten enkele foto’s van het monument dat de actie met duikboot C3 herdenkt, en van de inhuldiging daarvan op 27 augustus 1927. In de titel daarvan en ook in de tekst staat telkens dat het gaat om een monument dat de overleden bemanning herdenkt. Dat klopt niet, denk ik. De bemanning overleefde de actie. En op twee foto’s (ZB/FO/88 en 89) is volgens mij te zien hoe 4 leden van de bemanning gehuldigd worden (door Koning Albert I?). Van een vijfde hangt een portret aan de muur, die is wellicht reeds overleden.' Wij danken de heer Provoost voor de heel terechte correctie.
Dit groepsportret werd gemaakt naar aanleiding van de Inhuldiging van het monument voor de overleden bemanning van de Britse onderzeeër C3 tijdens de Eerste Wereldoorlog. Deze opname werd gemaakt door een fotograaf van de Britse krant Daily Mirror. Op 9 mei 2015 bericht de heer Marc Provoost uit Sint-Michiels ons het volgende : 'In de beeldbank zitten enkele foto’s van het monument dat de actie met duikboot C3 herdenkt, en van de inhuldiging daarvan op 27 augustus 1927. In de titel daarvan en ook in de tekst staat telkens dat het gaat om een monument dat de overleden bemanning herdenkt. Dat klopt niet, denk ik. De bemanning overleefde de actie. En op twee foto’s (ZB/FO/88 en 89) is volgens mij te zien hoe 4 leden van de bemanning gehuldigd worden (door Koning Albert I?). Van een vijfde hangt een portret aan de muur, die is wellicht reeds overleden.' Wij danken de heer Provoost voor de heel terechte correctie.
Op 9 mei 2015 bericht de heer Marc Provoost uit Sint-Michiels ons het volgende : 'In de beeldbank zitten enkele foto’s van het monument dat de actie met duikboot C3 herdenkt, en van de inhuldiging daarvan op 27 augustus 1927. In de titel daarvan en ook in de tekst staat telkens dat het gaat om een monument dat de overleden bemanning herdenkt. Dat klopt niet, denk ik. De bemanning overleefde de actie. En op twee foto’s (ZB/FO/88 en 89) is volgens mij te zien hoe 4 leden van de bemanning gehuldigd worden (door Koning Albert I?). Van een vijfde hangt een portret aan de muur, die is wellicht reeds overleden.' Wij danken de heer Provoost voor de heel terechte correctie.
Deze opname werd gemaakt op de havendam van Zeebrugge. We zien een optocht van o.m. mariniers en hogere militairen, voorafgegaan door een fanfare van militairen. In de Eerste Wereldoorlog dreef een met explosieven volgestouwde onderzeeër C3 zich een weg in de havendam en sloeg daarin een bres van 150 voet. De tekst van het herdenkingsmonument luidt als volgt : 'Here under close fire from the parapet, the submarine C3, filled with high explosive, was driven into the pile work of the Mole and blew a complete breach 150 feet long.' Aan de rechterkant van de gedenksteen zijn de namen te lezen van de omgekomen bemanning. Onder hen een tweetal luitenanten, een stoker en nog enkele lieden van de bootbemanning. Op 9 mei 2015 bericht de heer Marc Provoost uit Sint-Michiels ons het volgende : 'In de beeldbank zitten enkele foto’s van het monument dat de actie met duikboot C3 herdenkt, en van de inhuldiging daarvan op 27 augustus 1927. In de titel daarvan en ook in de tekst staat telkens dat het gaat om een monument dat de overleden bemanning herdenkt. Dat klopt niet, denk ik. De bemanning overleefde de actie. En op twee foto’s (ZB/FO/88 en 89) is volgens mij te zien hoe 4 leden van de bemanning gehuldigd worden (door Koning Albert I?). Van een vijfde hangt een portret aan de muur, die is wellicht reeds overleden.' Wij danken de heer Provoost voor de heel terechte correctie.
Deze opname werd gemaakt n.a.v. de inwijding van het monument ter nagedachtenis aan de overleden bemanning van de onderzeeër C3. Op 9 mei 2015 bericht de heer Marc Provoost uit Sint-Michiels ons het volgende : 'In de beeldbank zitten enkele foto’s van het monument dat de actie met duikboot C3 herdenkt, en van de inhuldiging daarvan op 27 augustus 1927. In de titel daarvan en ook in de tekst staat telkens dat het gaat om een monument dat de overleden bemanning herdenkt. Dat klopt niet, denk ik. De bemanning overleefde de actie. En op twee foto’s (ZB/FO/88 en 89) is volgens mij te zien hoe 4 leden van de bemanning gehuldigd worden (door Koning Albert I?). Van een vijfde hangt een portret aan de muur, die is wellicht reeds overleden.' Wij danken de heer Provoost voor de heel terechte correctie.
Deze opname werd gemaakt naar aanleiding van de inwijding van het monument voor de overleden bemanning van de Britse onderzeeër C3. Op 9 mei 2015 bericht de heer Marc Provoost uit Sint-Michiels ons het volgende : 'In de beeldbank zitten enkele foto’s van het monument dat de actie met duikboot C3 herdenkt, en van de inhuldiging daarvan op 27 augustus 1927. In de titel daarvan en ook in de tekst staat telkens dat het gaat om een monument dat de overleden bemanning herdenkt. Dat klopt niet, denk ik. De bemanning overleefde de actie. En op twee foto’s (ZB/FO/88 en 89) is volgens mij te zien hoe 4 leden van de bemanning gehuldigd worden (door Koning Albert I?). Van een vijfde hangt een portret aan de muur, die is wellicht reeds overleden.' Wij danken de heer Provoost voor de heel terechte correctie.