Back to top

Resultaten: 10

Aantal p.p.
Sorteren
 
 
 
Koning Albert bracht zijn bezoek op woensdag 18 augustus 1920, twee dagen na de bergingsoperatie van het aanvalsschip H.M.S. Vindictive. De man met het sikje naast de vorst is Commodore Sir Frederic Young. Hij was verantwoordelijk voor de lichting en het opruimen van de Vindictive na de oorlog. Young, die overleed op 20 december 1925, was in Oostende van 1920 tot 1921. Met dank aan Jo Dielman van de Dienst Communicatie (Protocol en ceremonieën) van de Stad Oostende voor de informatie.
H.M.S. Thetis was, samen met H.M.S. Iphigenia en H.M.S. Intrepid, één van de drie blokkadeschepen die de Britten in de Zeebrugse havengeul lieten zinken, met de bedoeling de doorgang in de haven te blokkeren. Het bemanningslid op deze opname is genaamd C. Glyde, afkomstig uit het Engelse graafschap Kent. De geportretteerde maakte aanvankelijk deel uit van de bemanning van de destroyer H.M.S. Cherwell van de Royal Navy.
De H.M.S. Iphigenia was, samen met de H.M.S. Intrepid en H.M.S. Thetis, één van de drie blokkadeschepen die de Britten in de havengeul van Zeebrugge lieten zinken, met de bedoeling de doorgang in de haven te blokkeren. Het geportretteerde bemanningslid van de Royal Navy, A. A. Terry, raakte gewond tijdens de Raid op Zeebrugge van 23 april 1918. Hij kreeg het Oorlogskruis, een Belgische onderscheiding, verleend voor daden van moed tegenover de vijand.
H.M.S. Prince Eugene was een oorlogsbodem van de Britse Royal Navy die vanaf 1915 werd ingezet voor militaire operaties. H.M.S. Prince Eugene nam deel aan de eerste raid op Oostende. De naam van de geportretteerde is Ernest J. Wood.
De H.M.S. Whirlwind was een Britse destroyer die opereerde tijdens de Eerste Wereldoorlog. Deze oorlogsbodem nam deel aan de raid op Oostende. Op deze foto zien we links tussen de twee kruisjes in Sidney William Mitchell.
H.M.S. Iphigenia was, samen met de Thetis en de Intrepid, één van de blokkadeschepen die in de havengeul van Zeebrugge tot zinken werd gebracht om de haven te blokkeren tijdens de Eerste Wereldoorlog. We zien het portret van Charles Frederick Hawkins, die de leiding had over de stokers van het schip.
De H.M.S. Intrepid was, samen met de H.M.S. Iphigenia en de H.M.S. Thetis, één van de blokkadeschepen die in de havengeul te Zeebrugge tot zinken werd gebracht om zo de haven te blokkeren tijdens de Eerste Wereldoorlog. Op deze foto zien we bemanningslid Miller.
De H.M.S. Thetis was, samen met de H.M.S. Intrepid en de H.M.S. Iphigenia, één van de blokkadeschepen die in de havengeul van Zeebrugge tot zinken werd gebracht om de haven te blokkeren. We zien bemanningslid J. Seward, die de leiding had over de stokers op het blokkadeschip.
George Bradford was één in de rij van 4 broers die vochten tijdens de Eerste Wereldoorlog. Zij waren afkomstig van het Engelse Durham. Tijdens de Eerste Wereldoorlog deed hij dienst op H.M.S. Orion en nam deel aan de slag van Jutland. Toen hij zich opmaakte om deel te nemen aan de raid op Zeebrugge had hij al twee jongere broers verloren. De ene, de 27-jarige James, overleed op 14 mei 1917 als lid van de Durham Light Infantry aan opgelopen verwondingen bij Arras. De andere, Roland, sneuvelde te Cambrai op 30 november 1917. George was luitenant op het H.M.S. Iris, schip van de Britse Royal Navy, dat eveneens werd ingezet tijdens de raid op Zeebrugge op 23 april 1918. Hij werd gedood door vijandelijk vuur terwijl hij probeerde om de Iris langs de Zeebrugse havendam te beschermen. Voor zijn moedige handeling werd hem het Victoria Cross toegekend. Een gewone zeeman, genaamd O'Hara, was getuige geweest van wat was gebeurd : Bradford werd bij het rechtopstaan op de havendam beschoten, raakte erg verwond en viel tussen het schip en de havendam in. Er werd een lijn naar hem uitgegooid maar door zijn erge verwondingen had hij niet de kracht om de lijn te houden en te worden opgetrokken. Daarop werd een ladder geplaatst over de kant maar helaas. Toen een vrijwilliger aan het afdalen was, gooide een zware golfslag de Iris tegen de havendam en werd George Bradford verpletterd. Bradford werd begraven op het stedelijk kerkhof van Blankenberge.