Back to top

Resultaten: 8

Aantal p.p.
Sorteren
 
 
Plaats
Collectie
Periode
 
We kijken in noordelijke richting. Deze poort werd in 1403 gebouwd door Jan van Oudenaerde en Maarten van Luevene. Tegen de zijgevel links is een urinoir gebouwd. Daar was ook een drink- en drenkplaats voor paarden van militairen. Naast de poort zien we nog net een stukje Langestraat. Langs de Kruisvest herkennen we de molen "Bonne Chiere" die in 1903 omwaaide en in 1911 vervangen werd door een molen uit Olsene. Daarnaast staat de Sint-Janshuysmolen uit 1770. Let ook op de kar met paard op de brug. Rechts op de prentbriefkaart zien we de Buiten Kruisvest.
Brugge, Sint-Kruis, Buiten Kazernevest
We kijken in noordelijke richting. De poort werd in 1403 gebouwd door Jan van Oudenaerde en Maarten van Luevene. Let op de urinoirs tegen de gevel. Rechts ervan zien we de molen "Bonne Chiere" langs de Kruisvest. Deze molen waaide om in 1903 en werd in 1911 vervangen door een molen uit Olsene.
Brugge, Sint-Kruis, Buiten Kazernevest
Bemerk de karren en het paard op de Kruispoortbrug. Bij de zijgevel van de poort ziet u een urinoir. Op de voorgrond : het kanaal Gent-Brugge.
Brugge, Sint-Kruis, Buiten Kazernevest
Rechts van de poort zien we, op de Kruisvest, de molen Bonne Chiere en meer in de verte de traptoren van de Sint-Sebastiaansgilde. We bemerken links, bij de poort, een urinoir.
Brugge, Sint-Kruis, Buiten Kazernevest
We kijken in noordelijke richting. De poort werd in 1403 gebouwd door Jan van Oudenaerde en Maarten van Luevene. Tegen de zijgevel links is een urinoir gebouwd, en daar was ook een drink- en drenkplaats voor paarden van militairen. Langs de Kruisvest herkennen we de molen "Bonne Chiere" die in 1903 omwaaide en vervangen werd door een molen uit Olsene in 1911. Wat verderop zien we de Sint-Janshuysmolen uit 1770. Rechts in beeld : de Buiten Kazernevest. We bemerken een binnenschip op het kanaal Gent-Brugge.
Brugge, Sint-Kruis, Buiten Kazernevest