Back to top

Resultaten: 4

Aantal p.p.
Sorteren
 
 
Plaats
Collectie
Periode
 
Rechts zien we een huis met een 18de-eeuwse langsgevel met dakkapel. Links ervan bemerken we enkele huizen met langsgevels die dateren van dezelfde periode. Op de achtergrond is een huis te zien met een puntgevel uit de 17de eeuw. Aan de gevel bemerken we een devotiekapel. In dit huis woonde ooit kantwerkster Pauline Margot. Bemerk de kinderen bij de stootkar.
Brugge, Centrum, Rolweg
Centraal op de afbeelding zien we een 17de-eeuwse puntgevel en rechts daarvan een paar 18de-eeuwse langsgevels. In top van de puntgevel zien we een devotiekapel met Mariabeeld en een devotielantaarn. In dit huis woonde ooit kantwerkster Pauline Margot. Deze rij huizen vormde een dankbaar pittoresk onderwerp voor fotografen en kunstschilders. Op het hoekhuis na werden deze huizen vooral na de Tweede Wereldoorlog gesloopt.
Brugge, Centrum, Rolweg
In het straatbeeld zien we een scharenslijper. Een meisje staat bij hem en volgt nauwgezet zijn handelingen. Deze opname werd gemaakt door fotograaf Ludovic Fraeÿs de Veubeke (Brugge, 1882 - Brugge, 1952). Hij was lid van de Cercle Photographique de Bruges en beroepshalve was hij rechter bij de Rechtbank van Eerste Aanleg in Brugge.
Brugge, Centrum, Rolweg
Het heeft gesneeuwd. Centraal op de achtergrond zien we jongens die sneeuwballen gooien en genieten van de sneeuwpret. Bemerk ook de koepel van de kerk van het Engels Klooster.
Brugge, Centrum, Rolweg